Trekpaardenwereld

 

Voor vakantiegasten in de regio biedt Manege Hippo DHor te Nieuwvliet de mogelijkheid deel te nemen aan strandritten, groepslessen en privélessen.

 

Groepslessen/Privélessen

Groepslessen worden bij manege Hippo 'Hor  gegeven met maximaal 8 personen, zodat er voldoende ruimte over blijft om netjes te rijden. Om aan een groepsles deel te kunnen nemen, moet u zeker zijn in stap, draf en galop en moet u goed kunnen sturen. Als u aan deze voorwaarde niet voldoet, bevelen wij u een privéles of een duoles aan. Hier kan de instructie meer aandacht geven aan u en uw verbeterpunten.

Mocht u nog helemaal niet kunnen rijden en gewoon eens een keer een poging willen doen, is het aan te bevelen een privéles te nemen. De instructie kan dan voldoende aandacht geven aan u en op deze manier is ook de veiligheid van u en het paard gewaarborgd.

Strandritten

Voordat u deel kunt nemen aan een strandrit, is het bij manege hippo D"Hor verplicht eenmalig een proefles te rijden. Een proefles houdt een eenmalige groepsles (of privéles) in. De instructie zal in deze les beoordelen of u voldoende goed kunt rijden.

Als richtlijn geldt dat u minimaal 2 jaar wekelijks les moet hebben gehad.

Nadat u eenmaal een proefles heeft gereden en uw vaardigheden goed genoeg zijn, kunt u onbeperkt deelnemen aan de strandritten.