Mennen met Shetlanders

Mennen met Shetlanders

Onze shetlanders Tommy & Jasper staan voor de kinderen klaar voor een leuke menles/rit door de polder. 

Kosten € 25,00 per rit voor 1 uur.

Paard en wagen

Paard en wagen

Onze trekpaarden Sonja & Wendy staan tot uw dienst! 

We gaan samen het paard verzorgen en inspannen en dan starten we met een aantal grondoefeningen. Hierna, maken we een rit met paard en wagen. 

Kosten € 52,00 per rit. 

Pony animatie

Pony animatie

Van maandag t/m zaterdag bieden wij in het seizoen elke ochtend van 10:00 tot 12:00 pony-animatie aan. 

Om 10:00 halen wij de pony's gezamenlijk uit de wei en beginnen wij met het poetsen. Natuurlijk worden de pony's goed geknuffeld en versiert met staartjes, vlechtjes en bloemen in de manen. Elke dag variëren de activiteiten: van levend stratego tot een sponzenrace met de pony's! Natuurlijk gaan we ook altijd even ponyrijden. De deelname voor het pony-uurtje is gratis!

Benieuwd hoe zo'n pony-uurtje eruit ziet? Bekijk dan zeker onze vlogs op ons Youtube kanaal

Pony lessen en ritten

Pony lessen en ritten

Tijdens de pony animatie warm geworden en wil je wel eens een echt les krijgen of buitenrit maken? Dat kan!

Een les duurt 1 uur. We starten de les met poetsen en samen opzadelen. Dan gaan we rijden in buitenbak, weide of buiten de camping. Hierna wordt er samen na verzorgd. 

1 uur pony les/rijden (kleine pony) € 16,00
1 uur pony les/rijden (grote pony) € 18,50

Rijden op een Trekpaard

Rijden op een Trekpaard

Op de rug van een trekpaard een fijne rit door het Zeeuwse landschap maken is een bijzondere belevenis.

Het is mogelijk voor onze campinggasten om op een van onze trekpaarden onder begeleiding in de paddock te rijden of een privé les te nemen. Voor een ervaren ruiter bieden we de mogelijkheid om samen met een begeleider in een groep een buitenrit in te plannen.

Wanneer u hier bent met uw eigen paard of paard en koets dan is het mogelijk uw eigen route in te plannen, kijk alvast op de site van Paardentoerisme Zeeland. Hier vindt u een netwerk van routes met rust en knooppunten waar u met uw paard/koets van harte welkom bent.

Zeeuwse trekpaarden zijn paarden met een rustig karakter, waar je heerlijke ritten op kunt maken, van rustig stappen tot vluchtig draven en als je wilt in indrukwekkende galop. Naar uw wensen en kunnen.

Duur ca. 2 uur inclusief samen in en uit spannen

Ruiterbewijs gewenst (niet verplicht)
Ervaring vereist
Altijd met begeleiding

Buitenrit (2 uur) € 30,00 per persoon, inclusief gebruik van een airbagvest (€ 15,00 borgsom), laarzen en cap. Een buitenrit maken kan enkel met voldoende rijervaring. Voor het maken van een buitenrit is het niet enkel de ervaring die telt, bij kinderen is het van belang dat ze fysiek groot genoeg zijn om goede hulp aan het paard te kunnen geven.

1 uur privé les trekpaard € 26,00


Strandritten bij manege Hippo 'd Or

Strandritten bij manege Hippo 'd Or

Voor vakantiegasten in de regio biedt Manege Hippo 'd Or te Nieuwvliet de mogelijkheid deel te nemen aan strandritten, groepslessen en privélessen. 

Groepslessen/Privélessen

Groepslessen worden bij manege Hippo d'Hor  gegeven met maximaal 8 personen, zodat er voldoende ruimte over blijft om netjes te rijden. Om aan een groepsles deel te kunnen nemen, moet u zeker zijn in stap, draf en galop en moet u goed kunnen sturen. Als u aan deze voorwaarde niet voldoet, bevelen wij u een privéles of een duoles aan. Hier kan de instructie meer aandacht geven aan u en uw verbeterpunten.

Strandritten

Voordat u deel kunt nemen aan een strandrit, is het bij manege hippo d'Hor verplicht eenmalig een proefles te rijden. Een proefles houdt een eenmalige groepsles (of privéles) in. De instructie zal in deze les beoordelen of u voldoende goed kunt rijden.

Als richtlijn geldt dat u minimaal 2 jaar wekelijks les moet hebben gehad.

Nadat u eenmaal een proefles heeft gereden en uw vaardigheden goed genoeg zijn, kunt u onbeperkt deelnemen aan de strandritten.