Trekpaardenwereld

 

7 Augustus: Trekpaardenfeest 'Oogst & Suikerbietenfeest!'

Woensdag 7 augustus draait als vanouds de Dorskasse uit 1895 weer, een bietenrooier, en kunt u onze trekpaarden in actie zien!

Oogst demonstratie bij Trekpaardenwereld Paardenmelkerij Oostburg

Op deze dag kunnen jonge gasten zelf het pas gedorst graan malen en zeven , zorgt de bakker voor verse ovenkoeken en natuurlijk zijn er deze dag weer vele trekpaarden aan het werk voor de wagens. De gidsen staan weer paraat om u mee te nemen door de paardenmelkerij waar u uitleg krijgt over de paardenmelk en de weldadige cosmetica producten. Op het gezellig terras kunt u genieten van een ijsje , of een pannenkoek. kortom ambiance verzekerd.

U waant zich een eeuw terug in de tijd , een levend museum zou je het kunnen noemen geen vitrines met apparaten en schilderijen met paarden  Nee… u ziet met eigen ogen hoe de tarwe oogst er vroeger aan toe ging. Boerentrekpaarden die de kar trekken . houten wielen die ratelen over de weg , een wagen gevuld met schoven tarwe .  U bent ook getuige van de intrede van de mechanisatie. Het vermoeide dorsen met de vlegel werd overgenomen door de “Dorskasse” een Borga van begin 1900 met een Paardenkop pers. Het wemelt die dag van de activiteiten.

NIEUW :

It's Showtime! Trekpaarden in actie..  Spannend, want het gaat over Mongoolse strijder uit het leger van Dzjengis Khan. Kom het beleven tijdens onze bezoekersdagen én trekpaardenfeesten 2019! 

Entree € 4,50 per persoon of u kunt aan alles mee doen voor € 7,50 per persoon. 

Kinderen t/m 3 jaar een parkeren gratis.